• Västansjö 1:86
  • Västansjö 1:86
  • Västansjö 1:86
  • Västansjö 1:86
  • Västansjö 1:86
  • Västansjö 1:86
  • Västansjö 1:86
  • Västansjö 1:86
  • Västansjö 1:86
  • Västansjö 1:86
  • Västansjö 1:86

Beskrivning

På fastigheten finns en tre byggnader, två skolbyggnader och en sporthall.

Skolbyggnaderna är uppförda i två plan ovan mark medan sporthallen är en enplansbyggnad i souterräng. Byggnaderna uppfördes 1971.

Byggnaderna har stomme av tegel, fasader av tegel med trä och plåtdetaljer samt yttertak belagt med papp. Byggnaden har två-glasfönster. Uppvärmning sker med pelletspanna.

Ventilationen är utförd i form av mekanisk till- och frånluftsventilation med återvinning. En hiss finns.

Skolbyggnaden har golvbeläggning av plastmatta och målade väggar alternativt väggbeklädnad

av tegel. Badrum är helkaklat. Sporthallen utgörs till huvudsak av gymnastiksal och simhall.

Parkeringsmöjligheterna är goda och utgörs av utvändiga parkeringsplatser.

Service

Snabbköpet i Hälledal är ortens naturliga centrum. Här finns även en simhall, mellanstadieskola och förskola för barn från 1 – 5 år samt ett fritidshem. Härnösands bibliotek har en filial i Hälledal. På orten finns två idrottsklubbar, Ramviks IF som ägnar sig åt fotboll och skidåkning och Ramviks BTK där man spelar bordtennis. Vid Mörtsjön ligger förutom camping med stugby och vandrarhem även café & restaurang, en liten butik och förstås en badplats. I Härnösand finns mycket att se och göra. Här finns exempelvis över 400 föreningar och gott om sport- och idrottsmöjligheter året runt. Staden är också en riktig restaurangstad och här finns gott om boendemöjligheter, både i centralorten och på landsbygden. Härnösand satsar på ett modernt näringsliv. Bredband, högklassig informationsteknik och väl utbyggda kommunikationer är högprioriterat för all verksamhet. Inom 45 minuters restid bor 150 000 människor, vilket gör regionen till en av Norrlands största arbetsmarknader.

Kommunikationer

Cirka 25 kilometer söder om Hälledal ligger Härnösand, ett behagligt pendlingsavstånd som ger stora möjligheter. Via väg 90 tar bilresan Hälledal-Härnösands cirka 20 minuter. Vill du resa kommunalt sträckan Hälledal-Härnösands centrum finns flera bussar att välja på. Resan tar 25-30 minuter. Härnösand har goda kommunikationer och det är enkelt att resa både till och inom staden. Sundsvalls/Härnösands flygplats Midlanda, ligger vid E4 cirka 32 km söder om Härnösand.

Ett par hundra meter från Härnösands centrum, på Nybrogatan, ligger den gemensamma buss- och järnvägsstation där Härnösands stadsbussar avgår och där du även kan ta flygbussen till Midlanda Flygplats.

Kontaktpersoner

Håkan Grubbström
Förvaltare

+46 72 531 75 57

Bitte Wikner
Förvaltningsassistent

+46 701 93 78 99

Fakta

Fastighetskategori

Nordiqus

Kommun

Härnösand

Adress

Folketshusvägen 9, 870 16 Ramvik

Ort

Ramvik

Storlek

Övrigt 3742 kvm
Total 3742 kvm

Information

Tomten är friköpt.

Service och felanmälan

HälledalsHus AB
Växelnummer: 0612-40305