• Roten 9
 • Roten 9
 • Roten 9
 • Roten 9
 • Roten 9
 • Roten 9
 • Roten 9
 • Roten 9
 • Roten 9
 • Roten 9
 • Roten 9
 • Roten 9
 • Roten 9

Beskrivning

På fastigheten finns två bostadshus uppförda i tre plan ovan mark jämte källare i den ena byggnaden. Byggnaderna är hopbyggda med en enplansbyggnad.

Byggnaderna uppfördes 1993 och inrymmer 43 bostadslägenheter, restaurang, möteshall med café, sex tvättstugor och kontorsrum.

Byggnaden har stomme av betong, fasader av tegel och yttertak belagt med betongpannor.

Byggnaden har tre-glasfönster med aluminiumbågar. Uppvärmning sker med fjärrvärme.

Ventilationen är utförd i form av mekanisk till- och frånluftsventilation med återvinning (FTX).

Det finns två trapphus och två hissar.

Till de flesta lägenheterna hör balkong eller uteplats.

Service

Sundsvall en modern storstad i ett behändigt format. Här finns ett rikt utbud av affärer, kultur och nöjen. Sundsvall har Norrlands största citygalleria, IN, som tar upp tre kvarter längst Storgatan och är 15 000 kvadratmeter stor. Åtta kilometer norr om centrum ligger köpstaden Birsta som är Norrlands största köpcentrum med ett Ikea-varuhus och köpcentrat Birsta City.

Sundsvall har storstadsliv men också landsbygd och natur. Nästan mitt i staden och runt om i kommunen finns slalombackar och skidspår, sporthallar, bad, idrottsanläggningar, fritidsgårdar, strövstigar och fina fiskevatten. Näringslivet har historiskt dominerats av skogsindustri och SCA Forest Products är fortfarande en stor arbetsgivare i kommunen. Sundsvall har flera tunga industrier som är påtagliga inslag i stadsbilden i och med närheten till tätorten. TeliaSonera är en stor arbetsgivare med främst verksamhet inom mobiltelefoni. Det tidigare börsnoterade fastighetsbolaget AB Norrporten har sitt huvudkontor i Sundsvall. Staden har även samlat många försäkringsbolag som förlagt hela eller delar av sin verksamhet i Sundsvall. Många mindre nischade försäkringsbolag och filialer till utländska försäkringsbolag har valt att förlägga sitt svenska säte till Sundsvall på grund av tillgången till försäkringskunnig arbetskraft. Sundsvalls kommun hävdar att Sundsvallsregionen är Norrlands största arbetsmarknad med ca 200 000 invånare.

Kommunikationer

Sundsvall genomkorsas i nord-sydlig riktning av E4. E14 mot Norge har sin start/slutpunkt i staden. Ostkustbanan mot Stockholm och Härnösand (när Botniabanan är färdig även mot Umeå) liksom Mittbanan mot Östersund, Åre och Trondheim går igenom staden, med spåranslutningar mot Sundsvalls hamn. Midlanda flygplats, Sundsvall-Härnösands Flygplats, ligger knappt två mil norr om Sundsvalls centrum i Timrå kommun. Härifrån går reguljärflyg till Arlanda, Bromma, Landvetter och till Luleå.

Flera tåg avgår dagligen till Sundsvall från Stockholm och från Östersund. SJ och Veolia Transport erbjuder bra förbindelser även på natten med deras nattåg till flera städer. Det går flera dagliga bussturer till Sundsvall från Stockholm. Länstrafiken i Västernorrland erbjuder bra förbindelser mellan länets samtliga kommuner. Direktflyg går från Stockholm, Göteborg och Luleå till Sundsvall. Sundsvall har ett väl utbyggt lokalt bussnät.

Busslinjerna 183 och 549 passerar i närområdet och tar dig till centrum på cirka 15 minuter.

Kontaktpersoner

Torbjörn Kempe
Förvaltare

+46 70 781 81 75

Fakta

Fastighetskategori

Äldreboende

Kommun

Sundsvall

Adress

Tomtegränd 5 A-C, 856 42 Sundsvall

Ort

Sundsvall

Storlek

Total 4369 kvm

Information

Tomten är friköpt.

Service och felanmälan

Pemavakt
Växelnummer: 060-538337

Fastighets Competens V-norr
Växelnummer: 060-525000