Beskrivning

På fastigheten finns flera byggnader. En stor skolbyggnad uppförd i 2-3 plan ovan mark, tre mindre skolbyggnader uppförda i ett plan ovan mark och en byggnad inrymmande förskola i ett plan.
Den stora skolbyggnaden har stomme av betong, fasader av tegel och yttertak belagt med betongpannor. Byggnaden har två-glasfönster med träbågar. Lokalerna har plastmatta och linoleum med målade väggar. Toaletter har nyligen renoverats och dessa har kakel på väggarna och klinker på golven. Storkök finns.
De mindre skolbyggnaderna har stomme av trä, fasader av träpanel och yttertak belagt med plåt.
Byggnaden har tre-glasfönster. Lokalerna har plastmatta och linoleum med målade väggar.

Service

Älandsbro är med cirka 860 invånare den norra förorten till Härnösand. I Älandsbro, vackert belägen vid Älandsfjärden, finns allt på bekvämt avstånd; friluftsliv, idrottsaktiviteter, arbete, prisvärda bostäder och bra skolomsorg. För de kulturintresserade är dessutom Älandsbro ett hantverkseldorado väl värt namnet! Härnösand är en riktig restaurangstad och här finns gott om boendemöjligheter, både i centralorten och på landsbygden. Härnösand satsar på ett modernt näringsliv. Bredband, högklassig informationsteknik och väl utbyggda kommunikationer är högprioriterat för all verksamhet. Inom 45 minuters resavstånd bor 150 000 människor, vilket gör regionen till en av Norrlands största arbetsmarknader.

Kommunikationer

Älandsbro genomkorsas av europaväg 4. Du når Härnösand på 20 minuter och Sundsvall på cirka en timme. Från Älandsbro centrum (400 meter från fastigheten) tar du busslinje 518 till Härnösands centrum. Det är enkelt att resa både till och inom Härnösand. Sundsvalls/Härnösands flygplats Midlanda, ligger vid E4 cirka 32 kilometer söder om Härnösand. Ett par hundra meter från Härnösands centrum, på Nybrogatan, ligger den gemensamma buss- och järnvägsstation där Härnösands stadsbussar avgår och där du även kan ta flygbussen till Midlanda Flygplats.

Kontaktpersoner

Torbjörn Kempe
Förvaltare

+46 70 781 81 75

Jenny Karlsson
Förvaltningsassistent

+46 703 62 97 81

Fakta

Fastighetskategori

Utbildning

Kommun

Härnösand

Adress

Äland 107 870 10 ÄLANDSBRO

Ort

ÄLANDSBRO

Area

Övrigt 3658 kvm
Total 3658 kvm

Byggår

1989

Information

Tomten är friköpt.

Miljöklassning

Green Building