SBBs fokus är långsiktigt ägande av hyresrätter i Sverige samt samhällsfastigheter och kassaflödesfastigheter i Norden. SBB skall vara en långsiktig partner till den offentliga sektorn i Norden.

Bostadsbristen är ett av våra största samhällsproblem och en utmaning för Sverige och övriga nordiska länder. SBB vill bidra till att skapa nya bostäder, antingen genom fastighetsutveckling eller genom att hitta mark där det går att bygga bostäder.

SALIXPORTEN

Nyproducerade lägenheter i Gävle

I projekt Salixporten byggs 162 lägenheter med balkong eller uteplats i Sätra i Gävle.

Hyresrätterna är mellan 1–3 rum och kök och 33–69 kvm och är uppförda enligt Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad är en svensk miljöcertifiering som ger bra miljöer att leva, arbeta och leka i.

Lägenheterna har skönt ljusinsläpp med vita väggar och parkettgolv i bambu. Köket med granitbänkskiva är utrustat med kombinerad kyl/frys, diskmaskin och inbyggnadsugn samt induktionshäll. Badrummet är helkaklat i vitt med grått klinkergolv. Här finns spegel över handfatskommod, handdukstork, dusch och kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Bakom huset byggs gott om parkeringsplatser varav en del har laddstolpe eller motorvärmare. Här finns även en lekplats och plats för social samvaro. På takets byggs solceller.

Läs mer

ROSENDAL

Nyproducerade lägenheter i Uppsala Rosendal

Nu bygger vi 162 nyproducerade lägenheter i Uppsala Rosendal i samarbete med Alive Bostad. alivebostad.se
För dig som är mellan 18-35 år.
Förstahands kontrakt.
30% lägre hyra med lägsta inkomstkravet ”kvar att leva på”.
Individuell mätning och debitering av varmvatten kommer ske.

Lägenheterna kommer lottas ut i både Etapp 1 och 2.
Etapp 1 lottas ut i september/oktober.
Etapp 2 lottas ut i november/december.
Man kan vara med på lottningen i båda etapperna man behöver då aktivt gå in och söka bostäder igen.

Läs mer

SOLEN

Trygghetsbostäder Hovshaga, Växjö

För dig som är 65 eller äldre

Här bjuds boende med hiss och utformat för att ge dig som hyresgäst både gemenskap, trygghet och service av bästa märke. Lägenheterna är utrustade med diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare och kabel-tv. Husdjur är välkomna liksom familj och vänner som vid besök kan bo i övernattnings­rum.

Läs mer

SJÖCRONA 5

Nyproducerade lägenheter i Höganäs

Nu bygger vi 80 st klimatsmarta och yteffektiva hyreslägenheter i Höganäs!

Varmt välkommen till helt nybyggda och moderna lägenheter på trevliga Sjöcrona med adress Lupingatan 1 C och 1D. Vi erbjuder vi en-, två- och trerummare och alla har lägenheter har balkong.

Entréhall med klinkergolv, ekparkett finns i hall, kök/vardagsrum och sovrum och alla väggar är målade vita. Planlösningen mellan kök och vardagsrum är öppen vilket skapar en luftig och trevlig boendekänsla. Köket har kyl/frys, diskmaskin, spis med häll, fläkt, stänkskydd samt bänkskiva i laminat. Helkaklat badrum med duschhörna med duschdraperiskena, wc, handfat, badrumsskåp och kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Läs mer

KRÄMAREN 4

Nyproducerade lägenheter i Ulricehamn

Härligt boende nära småstadens idyll och utbud

På Sturegatan påbörjas snart nybyggnationen av våra 76 nya lägenheter fördelat mellan 1-3 rum och kök. Lägenheterna kommer vara mellan 45 kvm & 83 kvm.
Byggnaden kommer att utformas med varierande våningsplan, 5, 7 & 10 våningsplan var av nedre planet utgör souterrängplan med ett parkeringsgarage och teknikutrymmen.
I den högsta byggnaden kommer det att finnas en gemensamhetslokal på översta planet och i markplan kommer det även att finnas 3 st lokaler som placeras mot Grodparken samt ett miljöhus. Byggnaden kommer även ha en härlig takterrass med relaxrum, bad, bastu och omklädningsrum. Kommer även att finnas terrasser i gårds-och gatunivå för de boende och besökande.

Läs mer

KOPPARSVALAN (Tegelbruket)

Nyproducerade lägenheter i Falun

Moderna lägenheter med nära till naturen i Falun

Kopparsvalan erbjuder 123 kvadratsmarta lägenheter med balkong eller uteplats, i ett mycket attraktivt läge i Falun. Hyresrätterna är mellan 1 till 3 rum och kök och 30 till 64 kvm. Inflytt beräknad till Q1 2023.
Bilderna i projektet är exempelbilder.

Lägenheterna har skönt ljusinsläpp, vita väggar och bambuparkettgolv, så att hyresgästerna själva kan göra sitt boende personligt. Köken är utrustade med kombinerad kyl/frys, diskmaskin och inbyggnadsugn samt induktionshäll. Gott om förvaring finns bakom vita skåpluckor. Badrummen är helkaklade i vitt med grått klinkergolv och inredda med spegel över handfatskommod, handdukstork, dusch och kombinerad tvättmaskin och torktumlare – även i de mindre lägenheterna!

Läs mer

BJÖRKGLÄNTAN

Nyproducerade lägenheter i Örnsköldsvik

På Sörliden har SBB byggt 76 hyresrätter 5 minuter från centrala Örnsköldsvik. Här har du närhet till natur, skolor och livsmedelsbutik. Lägenheterna har 1-3 rok med balkong eller uteplats mot havet. Projektet har gott om parkeringsplatser med laddstolpe eller motorvärmare.

Läs mer

TRÄDKRONAN

Nyproducerade lägenheter i Luleå

SBB bygger 49 hyreslägenheter i Kronandalen i Luleå!

Fastigheten är belägen i området Kronandalen som är en ny, hållbar och centrumnära stadsdel med naturen runt knuten. Här bygger vi 49 bostäder, om 1- 4 rum och kök med balkong eller uteplats.

Läs mer

SILVERKNUTEN

Nyproducerade lägenheter i Eskilstuna

SBB fortsätter att växa i Eskilstuna och bygger 152 hyreslägenheter.

Nyproduktionen består av 1 huskropp med en gemensam innergård, förråd och garage där några platser även har laddstolpar.

Vi erbjuder alltifrån ettor till fyror med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som är smakfullt inredda med moderna materialval av hög kvalité.

Läs mer