SBBs fokus är långsiktigt ägande av hyresrätter i Sverige samt samhällsfastigheter och kassaflödesfastigheter i Norden. SBB skall vara en långsiktig partner till den offentliga sektorn i Norden.

Bostadsbristen är ett av våra största samhällsproblem och en utmaning för Sverige och övriga nordiska länder. SBB vill bidra till att skapa nya bostäder, antingen genom fastighetsutveckling eller genom att hitta mark där det går att bygga bostäder.

KASERNHÖJDEN

Nyproducerade lägenheter i Karlstad

Kasernhöjden ligger i Karlstad. Projektet består av 3 huskroppar ovan mark och ett gemensamt garage under mark. totalt byggs 302 hyreslägenheter om 1-3 rok.
Fasaden består av skalmurar, fasadtegel, skivor, plåt och dyl.
Preliminär inflyttning hösten 2023- våren 2024.

SÅGKLINGAN

Nyproducerade lägenheter i Centrala Västerås

Sågklingan 6, i kvarteret Ängsgärdet blir snart 174 lägenheter lediga och inflyttning sker i 3 etapper. Vi erbjuder lägenheter om 1-4 r o k som är mellan 25-92 kvm stora.

Hus/etapp 1, Ängsgärdsgatan 1 och Pilgatan 31 B, (61 st) färdigställs först och har inflytt augusti 2023.
Hus/etapp 2, Pilgatan 29, (35 st) inflytt oktober 2023.
Hus/etapp 3, Viktoriagatan 6 och Myggbogatan 12, (78 st) inflytt jan 2024.

Fastigheten är uppförd enligt Miljöbyggnad Silver vilket är en svensk miljöcertifiering som ger bra miljöer att leva, arbeta och bo i.

Läs mer

SALIXPORTEN

Nyproducerade lägenheter i Gävle

I projekt Salixporten byggs 162 lägenheter med balkong eller uteplats i Sätra i Gävle.

Hyresrätterna är mellan 1–3 rum och kök och 33–69 kvm och är uppförda enligt Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad är en svensk miljöcertifiering som ger bra miljöer att leva, arbeta och leka i.

Lägenheterna har skönt ljusinsläpp med vita väggar och parkettgolv i bambu. Köket med granitbänkskiva är utrustat med kombinerad kyl/frys, diskmaskin och inbyggnadsugn samt induktionshäll. Badrummet är helkaklat i vitt med grått klinkergolv. Här finns spegel över handfatskommod, handdukstork, dusch och kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Bakom huset byggs gott om parkeringsplatser varav en del har laddstolpe eller motorvärmare. Här finns även en lekplats och plats för social samvaro. På takets byggs solceller.

Läs mer

ROSENDAL

Nyproducerade lägenheter i Uppsala Rosendal

Nu bygger vi 162 nyproducerade lägenheter i Uppsala Rosendal i samarbete med Alive Bostad. alivebostad.se
För dig som är mellan 18-35 år.
Förstahands kontrakt.
30% lägre hyra med lägsta inkomstkravet ”kvar att leva på”.
Individuell mätning och debitering av varmvatten kommer ske.

Lägenheterna kommer lottas ut i både Etapp 1 och 2.
Etapp 1 lottas ut i september/oktober.
Etapp 2 lottas ut i november/december.
Man kan vara med på lottningen i båda etapperna man behöver då aktivt gå in och söka bostäder igen.

Läs mer

SOLEN

Trygghetsbostäder Hovshaga, Växjö

För dig som är 65 eller äldre

Här bjuds boende med hiss och utformat för att ge dig som hyresgäst både gemenskap, trygghet och service av bästa märke. Lägenheterna är utrustade med diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare och kabel-tv. Husdjur är välkomna liksom familj och vänner som vid besök kan bo i övernattnings­rum.

Läs mer

SJÖCRONA 5

Nyproducerade lägenheter i Höganäs

Nu bygger vi 80 st klimatsmarta och yteffektiva hyreslägenheter i Höganäs!

Varmt välkommen till helt nybyggda och moderna lägenheter på trevliga Sjöcrona med adress Lupingatan 1 C och 1D. Vi erbjuder vi en-, två- och trerummare och alla har lägenheter har balkong.

Entréhall med klinkergolv, ekparkett finns i hall, kök/vardagsrum och sovrum och alla väggar är målade vita. Planlösningen mellan kök och vardagsrum är öppen vilket skapar en luftig och trevlig boendekänsla. Köket har kyl/frys, diskmaskin, spis med häll, fläkt, stänkskydd samt bänkskiva i laminat. Helkaklat badrum med duschhörna med duschdraperiskena, wc, handfat, badrumsskåp och kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Läs mer

KRÄMAREN 4

Nyproducerade lägenheter för +65  i Ulricehamn

Härligt boende nära småstadens idyll och utbud

På Sturegatan påbörjas snart nybyggnationen av våra 76 nya lägenheter fördelat mellan 1–3 rum och kök (45–83 kvm).

Byggnaden kommer att utformas med varierande våningsplan om fem, sju och tio våningar varav nedre planet utgör souterrängplan med parkeringsgarage och teknikutrymmen.

I den högsta byggnaden kommer det att finnas en gemensamhetslokal på översta planet och i markplan tre lokaler mot Grodparken. Byggnaden kommer även att ha en härlig takterrass med relaxrum, bad, bastu och omklädningsrum. Det kommer även att finnas terrasser i gårds-och gatunivå för boende och besökare.

Gårdsfasaden kommer domineras av träpanel och grönska.
27 garageplatser och 13 p-platser byggs samt ett uppglasat och uppvärmt cykelrum med cykelpump samt rullstolsrum.

Krämaren är ett trygghetsboende (65+) och passar de som är något äldre och vill byta villan mot ett bekvämt och bekymmersfritt boende.

Planritningarna för lägenheterna kommer att läggas upp inom kort.

Välkommen att anmäla intresse!

Läs mer

KOPPARSVALAN (Tegelbruket)

Nyproducerade lägenheter i Falun

Moderna lägenheter med nära till naturen i Falun

Kopparsvalan erbjuder 123 kvadratsmarta lägenheter med balkong eller uteplats, i ett mycket attraktivt läge i Falun. Hyresrätterna är mellan 1 till 3 rum och kök och 30 till 64 kvm. Inflytt beräknad till Q1 2023.
Bilderna i projektet är exempelbilder.

Lägenheterna har skönt ljusinsläpp, vita väggar och bambuparkettgolv, så att hyresgästerna själva kan göra sitt boende personligt. Köken är utrustade med kombinerad kyl/frys, diskmaskin och inbyggnadsugn samt induktionshäll. Gott om förvaring finns bakom vita skåpluckor. Badrummen är helkaklade i vitt med grått klinkergolv och inredda med spegel över handfatskommod, handdukstork, dusch och kombinerad tvättmaskin och torktumlare – även i de mindre lägenheterna!

Läs mer

SILVERKNUTEN

Nyproducerade lägenheter i Eskilstuna

SBB fortsätter att växa i Eskilstuna och bygger 152 hyreslägenheter.

Nyproduktionen består av 1 huskropp med en gemensam innergård, förråd och garage där några platser även har laddstolpar.

Vi erbjuder alltifrån ettor till fyror med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som är smakfullt inredda med moderna materialval av hög kvalité.

Läs mer