Att leva i Växjö

Välkommen till Växjö – Europas grönaste stad med cirka 92 500 invånare. Växjö är en spännande kombination av småstadsidyll, universitetsstad och nöjesmetropol. Det finns en stolt idrottstradition att värna och utveckla och maten har en alldeles särskild plats i Växjös hjärta.

I Växjö finns Linnéuniversitetet som är ett svenskt statligt universitet med sex fakulteter, 34 000 studenter, varav ca 15 000 helårsstudenter, och 2000 anställda. Linnéuniversitetet bildades den 1 januari 2010 genom sammanslagning av Växjö universitet och Högskolan i Kalmar. I Växjö finns stort shoppingutbud, mysiga Cafeér och andra intressanta mötesplatser.

Mitt i staden ligger Växjösjön omgiven av lummig grönska. Få städer i samma storlek har ett lika omfattande kultur- och nöjesutbud. Växjö konserthus är till exempel ett av landets största. Regionteatern Blekinge Kronoberg är en av landets största och mest aktiva inom nyskapande barn- och ungdomsteater.

Näringslivet är rikt och mångfacetterat, 7000 företag i en dynamisk blandning av storlekar och branscher.

ATT HYRA LÄGENHET i VÄXJÖ

Våra områden Hov och Mjärden är attraktivt belägna bostadsområden bara någon kilometer norr om Växjö centrum. Här bor du i vackra omgivningar med närhet till både rekreationsområden, skolor och matbutiker och annan service.

  • Nära till Växjö Golfklubb med tre banor, varav en 18-hålsbana.
  • För den aktiva ligger också Arabyparken nära med tennisbanor och fotbollsplan.
  • Det finns en uttalad grön strategi i hela Växjö, där kommunen satsar på såväl kollektivtrafik som att bygga ut antalet gång- och cykelbanor.
  • Närservicen i området är god både vad det gäller skolor, förskolor och matbutiker.
  • Goda kommunikationer i direkt närhet med busshållplatser på alla omkringliggande vägar.
  • Dessutom är det inte långt att ta sig till stadens centrum med dess utbud av nöjen och kommers – till fots eller med cykel.

Mjärden:
Bostadsområdet Mjärden är ett mysigt område med fina grönytor och lekplatser som även har flera tvättstugor och miljöstationer. Det är mycket goda  busskommunikationer in till Växjö Centrum och dess omnejd.

Hov:
Hov är ett attraktivt beläget bostadsområde bara en och en halv kilometer norr om Växjö centrum. Här bor du i vackra omgivningar och stora grönområden och små paviljonger med många bänkar och sittplatser. Det finns en lekplats och stora grönområden på området. Det finns även flera tvättstugor och miljöstationer. Det är mycket goda  busskommunikationer in till Växjö Centrum och dess omnejd.

Kommunikation
Det finns många busslinjer i Växjö som går under namnet Länstrafiken Kronoberg. Flygplatsen Växjö Småland Airport är en internationell flygplats och ligger i Öjaby socken, 5 km nordväst om staden och norr om stadsdelen Öjaby.. När det gäller tågtrafik har Växjö direkta tågförbindelser med Göteborg och Kalmar. Resenärer från Stockholm och Mälardalen får byta i Alvesta en kvart bort.

Hållbarhet
Växjö kommun arbetar tillsammans med invånare, företag, organisationer och universitet för en bättre miljö och för minskad klimatpåverkan och har fått flera internationella utmärkelser för det framgångsrika arbetet med klimatfrågor och för ett fossilbränslefritt Växjö. Bland annat beskrev brittiska BBC Växjö som Europas grönaste stad 2007 och Växjö kommun fick European Green Leaf Award 2018. Här kan du leva gott med minimal miljöpåverkan.

KONTAKT VÄXJÖ

Smedjegatan 10
352 46 Växjö

Telefon: 0200 – 22 72 00
Telefontid: Ring för tidsbokning

[email protected]

Mer hyresinformation >>

Sök lediga lägenheter i Växjö

Specificera efter hyra och storlek