Att leva i Tensta

Tensta är en stadsdel i Västerort inom Stockholms kommun, på södra Järvafältet. Tensta uppfördes i samband med miljonprogrammet under åren 1966 till 1972.

Området

I området bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 60- och 70-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (29%).
Tensta Centrum når du på promenadavstånd på ca 500 meter i Tensta centrum finns ett 30-tal butiker och restauranger. Inom service erbjuds vårdcentral, tandvård & medborgarkontor.
Det finns nio förskolor och en grundskola i området.
På bara 5 minuters promenadavstånd når du grönområdet Tenstadalen. I Tenstadalen finns idag uppskattade gräsytor för spontanidrott, picknickställen, fotbollsplaner, koloniområden, pulkabackar, fornminnen med mera. Parken ingår i projekt ”Grönare Stockholm” som ska främja stadens gröna värden. Parken kommer att utvecklas med funktioner för alla åldrar. Det blir plats för lek och mötesplatser, parken ska stå färdig under 2022.

ATT HYRA LÄGENHET i TENSTA

Våra hus

Fastigheten på Järingegränd 2-8 är ett flerfamiljshus byggt 2006 med 47 lägenheter. Lägenheterna är i storlek 1-5 rum och kök. Vissa lägenheter har balkong eller loggia – som är ett glasrum som kan nyttjas året om. I nära anslutning till fastigheten finns besöksparkering.

Kommunikation

Inom gångavstånd finns både busshållplats och T-banestation. Pendeltågstation finns i Spånga.
Med bil tar du dig snabbt ut till europaväg E18.

Hållbarhet

Våra hyresgäster har tillgång till soprum för källsortering.

KONTAKT TENSTA

Bergsgatan 4
152 41 Södertälje

Telefon: 0200 – 22 72 00
Telefontid: Ring för tidsbokning

[email protected]

Mer hyresinformation >>

Sök lediga lägenheter i Tensta

Specificera efter hyra och storlek