Att leva i Skellefteå

En av de största fördelarna med Skellefteå är att människor hinner mer utan att behöva skruva upp tempot. Mångsidigheten och de korta avstånden får helt enkelt tillvaron att lättare gå ihop. Här finns förutsättningarna att leva tryggt och samtidigt utforska nya drömmar. Skellefteå är en plats fylld av möjligheter inom nära räckhåll, som gör att du kan fylla ditt liv med ett omväxlande och spännande innehåll. Ett aktivt föreningsliv och engagerade eldsjälar ger vardagsaktiva människor chansen att förverkliga sina idéer om en energigivande fritid. Oavsett om det handlar om sport, kultur, jakt eller fiske. Närheten till vildmark och orörd natur gör det naturligt att ta tillvara möjligheterna både i och omkring Skellefteå. Att aktivera sig i Skellefteå är inte särskilt svårt här finns allt från stora upplevelser till små äventyr.

ATT HYRA LÄGENHET i SKELLEFTEÅ

Området

Morö backe är en stadsdel i Skellefteå och ligger i nordöstra delen av Skellefteå. Morö backe ligger uppe på en höjd med hela bostadsområdet byggt runt ett trivsamt centrum. Stadsdelen Morö backe ligger även nära en av Skellefteås största satsningar köpcentrumet Solbacken. Morö backe präglas mest av villor men i centrala Morö backe finns det ett stort antal lägenheter. Gatunamnen är till största delen döpt efter väder, väderfenomen, sommar- och vinteraktiviteter.

På Morö backe området finns det vårdcentral, bibliotek, pizzeria, skola och kyrka. Här hittar även många fotbollsplaner, Skellefteås ridhus och en 4-H gård.

I Skolan på Morö backe går barn från förskoleklass till årskurs 5. Morö Backe högstadium består av högstadieskolan samt integrerad fullstor idrottshall. Byggnaden är en efterlängtad komplettering till den befintliga F-5 skolan som ligger intill. Det finns även ett 14 förskolor och 6 fritidshem.

Våra hus

SBB Morö Backe Fastigheter består av 11 fastigheter, ca 894 lägenheter

Kommunikation

Avståndet in till Skellefteå centrum är ca 6 km och bussförbindelserna är goda.

Hållbarhet

På vårt område kan du sortera matavfall och brännbart. Degermyran återvinningscentral är en återvinning som håller hög standard. Här kan man källsortera, återvinna, lämna återbruk och farligt avfall och även lämna ris och träavfall Öppettider: Se kommunens hemsida. http://www.skelleftea.se

KONTAKT SKELLEFTEÅ

Lyckogränd 139,
931 50 Skellefteå

Telefon: 0200 – 22 72 00
Telefontid: Ring för tidsbokning

[email protected]

Mer hyresinformation >>

Sök lediga lägenheter i Skellefteå

Specificera efter hyra och storlek