Att bo och leva i Säter

Säter är en mysig tätort där alla känner varandra. Här har du nära till centrum, skola, vårdcentral, restauranger och matbutiker. Det finns också en massa aktiviteter i Säter. Bland annat Nostalgidagarna i Säter som är en folkfest som anordnas i staden varje sommar, dit kommer familjära säterfolk men också personer från hela landet för att visa upp sina bilar, lyssna på folkmusik och ha en trevlig stund med goda människor.

Cirka 5 minuter på cykel utanför centrum i området Skönvik hittar du Säters fasta paviljong. Säters fasta paviljong är ett gammalt mentalsjukhus som öppnades 1912 och stängdes 1989, här satt de absolut farligaste och oroligaste av människor. Idag är det ett av Sveriges mest eftertraktade, befruktade och kändaste spökhus. Hit passar en utflykt för dig som söker spänning.

Är du mer av en frilufts- och tränings människa så ligger Säters golfbana strax utanför centrum. Här finner du golf av hög klass med en fantastisk utsikt över vatten. En annan aktivitet som erbjuds i Säter är simning, fika och gym i Skönvikshallen.

Säterdalen är en stor park där det finns en stor lekplats. Parken passar perfekt för både motionärer och familjer som vill vara ute och leka med sina barn.

Området

I Säter har du cykelavstånd till centrum med restauranger och umgänge samt till utomhus aktiviteter för alla åldrar. Säter erbjuder också nära tillgång till parker, grönområden och lekplatser. Inom gångavstånd från våra bostäder finns flera förskolor samt mellan- och högstadieskolor.

Våra byggnader

I Säter äger SBB lokaler och bostäder. Intill dem flesta bostäderna finns möjlighet till parkering både med och utan motorvärmare. Busshållplatser ligger bara någon minut från våra bostäder. Dem flesta av våra bostäder är utrustade med tvättstuga samt alla bostäder har möjlighet till bredband via fibernätet.

Kommunikation

I Säter finns alla kommunikativa möjligheter lättillgängliga. 15 minuter från Säter ligger en flygplats. I Säter stad ligger alla våra fastigheter i nära anslutning till busshållplatser och tågstationen ligger en cykeltur bort. I Säter ligger det mesta inom cykelavstånd och cykelväg är något det finns gott om i staden.

Hållbarhet

Säters kommun jobbar för en hållbar framtid genom att erbjuda sophämtning, återvinningsstationer och avfalls central. Detta görs för att minska material svinnet, öka återbruket av material och på så sätt minska utsläppen. Något Säter också gjort är att satsa mycket på cykeltrafik för att minska utsläppen i staden genom att ha cykelväg till dem väsentliga förnödigenheterna.

KONTAKT SÄTER

Bondegatan 9A
784 41 Borlänge

Telefon: 0200 – 22 72 00
Telefontid: Ring för tidsbokning
Besökstid: Helgfri onsdag 9-15 (lunchstängt 12-13)

[email protected]

Mer hyresinformation >>

Sök lediga lägenheter i Säter

Specificera efter hyra och storlek