Att leva i Olofström

Olofströms kommun är en av fem kommuner i Blekinge län med cirka 13 400 invånare. Inom kommunens gränser finns över 200 sjöar och i tätorten Olofström möts tre åar.
Kommunen har en omväxlande natur som ger invånare, företag och besökare tillgång till Sveriges sydligaste vildmark.
Olofström är en expansiv kommun med en industriell miljö för produktion och teknikutveckling.
Volvo Personvagnar AB är det största företaget i kommunen och fordonsindustrin betyder mycket för både Olofströms och Blekinges inkomstbas. I Olofströms kommun hittar du både förskolor, grundskolor, gymnasieskola och yrkeshögskola.

Våra hus

I våra fastigheter bor du naturnära, ett perfekt område för dig som uppskattar närhet till vacker natur, skog och bad och även till vårt största industriområde kring Volvo.
Vi jobbar kontinuerligt med standardförbättringar i våra lägenheter. Många lägenheter är nyrenoverade med hög standard.

Området

Från vårt bostadsområde i Olofström har du nära till allt. Det är en god miljö för barnfamiljer med bilfri innergård och en modern lekplats, ett mycket omtyckt område.
På vårt bostadsområde finns ett varierat utbud av såväl en- som fyrarumslägenheter.

Kommunikation och service

Mataffärer och övrigt utbud i centrum ligger ungefär 1500 meter bort och bra bussförbindelser finns mot både Karlshamn och Kristianstad.
Förskola och lågstadieskola på bara fem minuters promenadavstånd och med cykel tar sig ungdomarna lätt till högstadie- och gymnasieskolor cirka två kilometer bort.

Hållbarhet

Olofströms kommun präglas av tillverkningsindustri som förbrukar mycket energi. Många tunga transporter sker till och från företagen och många människor pendlar till och från kommunen. Att arbeta med både energieffektivisering och miljövänliga val av material är därför viktigt för oss.
Att vårda den unika naturmiljön i Olofströms kommun är en annan viktig del av hållbar utveckling och vi strider aktivt mot nedskräpning.

KONTAKT Olofström

Ingenjörsgatan 51c
293 38 Olofström

Telefon: 0200 – 22 72 00
Telefontid: Maila för tidsbokning!

[email protected]

Mer hyresinformation >>

Sök lediga lägenheter i Olofström

Specificera efter hyra och storlek