Att leva i Kävlinge

Kävlinge är en tätort och centralort i Kävlinge kommun i Skåne län. Närheten till vatten och kommunikationsleder gjorde Kävlinge till en välkänd handelsplats redan på vikingatiden. En stolt tradition som förs vidare av Handelsplats Center Syd och Kävlinges småstadskärna. Kävlinge är en av Skånes mest företagsvänliga kommun.

ATT HYRA LÄGENHET i KÄVLINGE

Området
Kävlinge ligger strategiskt i Öresundsregionen med närhet och tågförbindelser till Lund, Malmö och Köpenhamn söderut samt Landskrona och Helsingborg norrut. Pendlingen till och från Kävlinge är omfattande och både järnvägstrafiken och vägnätet är viktiga förutsättningar för utbyggnaden av stadsdelen. Idag är det dessutom få stadsnära områden som går att förtäta på detta sätt utan att ta attraktiv jordbruksmark i anspråk.

 

Våra hus
Sandhammaren ligger centralt beläget i ett expansivt Kävlinge. Här har du nära till butikerna, restaurangerna, bibliotek, apotek, vårdcentral, skolor såväl som förskolor. På nära avstånd finns även stort utbud av aktiviteter för både barn och ungdom. Du når även den grönskande naturen ”runt hörnet”.

I fastigheterna på Korsbacka och på Svens Gränd arbetar vi med att få upp standarden i lägenheterna. I området finns det förskolor och alldeles intill ligger både låg- och högstadieskola. Kävlinge centrum ligger inom promenadavstånd och här hittar man bl.a. livsmedelsbutiker, bibliotek och apotek.

Furulund ligger ca 3 km från Kävlinge Centrum. Även i dessa lägenheter arbetar vi med att få upp standarden. Furulund har naturen runt hörnet och på gångavstånd finns både Ljungvalla idrottsplats och Vikenbadet. Vid Vikenbadet finns Kävlinge aktivitetspark och här finns även fler aktiviteter såsom boulebana, beachhandbollsplan och basketplan. Orten har två grundskolor; Ljungenskolan och Lackalänga skola som båda är låg- och mellanstadieskolor. Högstadieskolor finns i Kävlinge. Till Kävlinge kan du lätt ta dig med cykel på den intilliggande gång- och cykelbanan.

I våra fastigheter finns det ett varierat utbud av såväl en- som femrumslägenheter.

 

Kommunikation
Optimalt pendlingsläge med nära till stationen som smidigt tar dig med tåg till både Malmö i söder och ex. Helsingborg i norr. I Kävlinge kommun finns idag cirka 180 kilometer gång- och cykelväg. För att öka cykelresandet arbetar kommunen med att bygga ut cykelvägnätet, göra säkrare och tryggare passager, förbättra vägvisningen och skapa fler och säkrare parkeringsmöjligheter.

 

Hållbarhet
Våra hyresgäster har tillgång till soprum för källsortering av glas, papper och tidningar.

KONTAKT KÄVLINGE

Endast bokade besök på Karl Johans väg 25

Besöksadress: Hästvägen 4A, 212 35

Telefon: 0200 – 22 72 00
Telefontid: Ring för tidsbokning

[email protected]

Mer hyresinformation >>

Sök lediga lägenheter i Kävlinge

Specificera efter hyra och storlek