Välkommen till örlogsstaden Karlskrona

Karlskrona ligger i Sveriges sydligaste skärgård och är uppbyggd på öar. Det är en vacker örlogsstad som fortfarande kännetecknas av sin maritima prägel. Här kan du strosa längs gator med pampig arkitektur, bada mitt i staden och kanske ta båten till grannen eller utflyktsmålet.

Karlskrona har ett brett näringsliv där vi hittar internationella storföretag och framgångsrika entreprenörer, många inom branscherna marin teknologi, IT och Telecom. Tack vare framstående utbildningar på Blekinge Tekniska Högskola och Hyper Island är Karlskrona en populär stad att plugga i.

I Karlskrona kommun finns cirka 60 kommunala och fristående förskolor. Det finns också 38 grundskolor för barn i förskoleklass till årskurs nio. När eleverna når gymnasieålder finns det både kommunala och privata alternativ.

I Karlskrona och i grannstaden Karlshamn finns Blekingesjukhuset. Här ges vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården

ATT HYRA LÄGENHET i KARLSKRONA

Här hittar du våra lägenheter i Karlskrona

SBB har fastigheter på många olika områden i Karlskrona.

På Trossö bor du mitt i stan med närheten till alla bekvämligheter och kan samtidigt njuta av ett havsnära läge.

På Galgamarken, där vår fastighet Monsunen ligger, bor du lugnt och grönt i charmiga hus med närhet till goda kommunikationer, affärer och restauranger. Även närheten till skolor och sjukhus bidrar till områdets attraktiva läge.

Området Gullberna ligger lummigt och fint. Här bor du granne med havet men har samtidigt nära till köpcentrum och skola.

Lyckeby är en mysig och modern stadsdel där du bor nära service, kommunikationer och grönområden. Även här är det nära till butiker, restauranger och köpcentrum.

Vårt mest naturnära område Verkö, erbjuder sköna promenadstråk och trevliga bostäder som ligger granne med villaområden.

Våra hus

I Karlskrona äger SBB lägenhetshus, lokaler, äldreboenden och skolor. Vi jobbar hårt för att höja standarden i våra lägenheter och gör totalrenoveringar på vissa områden. Nästan alla hus är anslutna till stadens öppna fibernät, alternativt finns bredband från Comhem. I alla lägenheter ingår ett grundutbud av tv-kanaler från Comhem.

Många av våra fastigheter har hiss och det finns lekplatser och parkeringsmöjligheter i anslutning till husen.

Kommunikation

Blekingetrafiken kör bussar i hela kommunen, med många avgångar varje timme. För den som hellre cyklar finns fina cykelvägar, både centralt och i de närliggande stadsdelarna.

Hållbarhet

I våra miljörum finns möjlighet att återvinna sitt avfall. En bit från stan finns en stor återvinningscentral, Mältan, där du kan slänga sådant som inte får plats i sopkärlen eller måste lämnas in t ex farligt avfall.

Alla våra fastigheter är anslutna till fjärrvärme och vi planerar ett större energiprojekt på Monsunen i samband med stamrenovering under 2020.

KONTAKT KARLSKRONA

Kolonivägen 63
371 54 Karlskrona

Telefon: 0455-80 600
Telefontid: Helgfria vardagar 9-12 samt 13-15
Besökstid: Helgfria onsdagar 9:00 – 12:00. Övrig tid endast tidsbokning.

[email protected]

Mer hyresinformation >>

Sök lediga lägenheter i Karlskrona

Specificera efter hyra och storlek