Att leva i Avesta.

Avesta kommun ligger längst söderut.
Här kan du känna kraften från Dalälven och värmen från människorna. Avesta är en utvecklingskommun med driv och framtidstro.

Avesta är en kommun med brett näringsliv.
Här finns allt från stora basindustrier till en omfattande handel och många mindre tjänsteföretag.

I Avesta finns ett stort utbud av aktiviteter för en rolig, spännande avkopplande och intressant fritid, vi kan erbjuda en hel mängd olika aktiviteter, tex Verket och Avesta Art som är ett interaktivt museum och konsthall. Erik Lars Gården är ett jättemysigt fik med gott fika och kaffe. Döda fallen är en fin promenadväg längs dalälven med träbryggor där rullstolsburna med assistans, lättare ska kunna njuta av naturen.

Är man intresserad av djur, ligger en av norra Europas viktigaste avelsanläggningar för bevarandet av visenten – europeisk bison, där man kan beskåda ca 25 visenter i stora hägn runt bondgården som är från förra sekelskiftet. Sist men inte minst, världens största dalahäst som är 13 meter hög, och ligger vid Åsbo området i Avesta, dit folk kommer för att fotografera sig tillsammans med hästen. Listan är oändlig på aktiviteter i och runt Avesta!

ATT HYRA LÄGENHET i AVESTA

Områden

Skogsbo, Fors och Horndal.

Förutom att vi har många lägenheter i centrala Avesta, har vi även orter som attraktiva Skogsbo som ligger ca 2 kilometer från Avesta centrum, där du bor nära naturen och andra bekvämligheter.

Fors är ett relativt litet samhälle som ligger 9 kilometer norr om Avesta, där Fors Bruk – Stora Enso ligger, med en av världens största producenter av falskartong tillverkas, en arbetsplats med ca 650 anställda.

Horndal ligger vid sjön Rossen, som är en före detta bruksort uppbyggt kring det numera nedlagda järnverket, men som eventuellt är på frammarsch igen, där ett av världens största företag ”Goggles” har köpt mark och är på väg att etablera sig, där de planerar att bygga ett datacenter med flera serverhallar.

Våra hus

I Avesta området äger SBB ca 800 lägenheter, med diverse lokaler, p-platser och garage. Våra lägenheter ligger i fyra olika områden. De har generösa grönytor vid fastigheterna med närhet till naturen. Intill våra bostadshus finns gårdar med uteplatser, lekplatser mm. I de flesta av husen finns Telia fiber indraget där ett basutbud med tv kanaler ingår. Många bostäder har egen balkong eller uteplats. Vi arbetar ständigt för att få upp standarden och trivseln i våra lägenheter och områden, för att få nöjda hyresgäster.

Kommunikation

Från din lägenhet i Avesta kan du enkelt ta dig till din destination, det finns bushållsplatser nära våra hus, som dessutom är gratis i hela kommunen. Cykelvägar finns i området. Vill man ta tåget, har vi den kända tågstationen Krylbo central som finns i närheten, där du kan åka vidare till Arlanda flygplats för vidare färd ut i världen.

Hållbarhet

I Avesta sorterar vi soporna enligt normal återvinning, vi har även en återvinningsstation placerad på vår mark i centrala Avesta, där man kan kasta glas, tidningar, plast mm, det övriga, finns en stor återvinningsstation i Krylbo placerad för annat.

KONTAKT AVESTA

Eriksgatan 26C
774 32 Avesta

Telefon: 0200 – 22 72 00
Telefontid: Ring för tidsbokning

[email protected]

Mer hyresinformation >>

Sök lediga lägenheter i Avesta

Specificera efter hyra och storlek