KOMMUNIKATION TILL HYRESGÄSTER

Folkhälsomyndigheten bedömer nu risken för spridning av coronaviruset som mycket hög, och uppmanar till att minimera kontakter med personer som har milda symptom på luftvägsinfektion.

Symtom Coronavirus: Luftvägssymtom, feber och hosta.
Hur smittar viruset: Coronaviruset sprids genom kontakt mellan människor eller genom hostningar och nysningar.

Förebygg och undvik smitta genom:

  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten minst 30 sekunder före måltid, mathantering och toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning och att förorena dina händer.
  • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor i kollektivtrafiken, ditt arbete eller där du är nära andra människor.

Våra medarbetare har fått följande instruktioner i kontakten med dig som hyresgäst. Detta är med omtanke om både dig och våra medarbetare.

  • Om boende i en lägenhet har milda symptom på luftvägsinfektion (såsom hosta, feber, snuva, halsont) kommer endast akuta fel hanteras i lägenheten. Vid felanmälan samt vid inbokade möten kommer vi att fråga om dessa symptom. Hyresgästerna har då ett moraliskt samhällsansvar att berätta om det är så. Svarar man ja kommer vår personal att avbryta besöket omgående, om ärendet inte är akut.
  • Har man hosta, feber, snuva eller halsont får man inte vistas i våra lokaler. Bokade möten kommer att avbokas om någon i besökarens hushåll uppvisar symptom, och vi kommer i första hand hänvisa till fortsatt kontakt via e-post eller telefon
  • Vi uppmanar alla våra hyresgäster att för tillfället inte anmäla icke-akuta fel.
  • Vår personal kommer inte att beröra hyresgäster, exempelvis med handhälsning. Vi kommer att hålla avstånd till hyresgäster vi möter på området. Vi uppmanar alla hyresgäster att göra likadant.

Upplever du något av ovanstående symptom och behöver hjälp i din bostad eller lokal? Vänligen kontakta oss.

SBBs hyresgäster: Kontakta ditt lokala ortskontor HÄR eller via vår växel 0200-22 72 00, du kommer få frågan om det finns möjlig smittbärare i bostaden och om felanmälan behöver åtgärdas akut.