Jobba hos oss

Vill du bli en av oss? Då har du hittat rätt!

På SBB arbetar vi som ett team. Vi har kul på jobbet, tycker det är viktigt att hjälpas åt och att stämningen är öppen och vänlig. Det innebär också att vi vill ta hand om dig som medarbetare. Vi är nämligen övertygade om att trivsel, hälsa och säkerhet är viktigt för hur det går för företaget. När du som medarbetare trivs på arbetet kan vi skapa stora resultat – tillsammans.

Här kan du söka våra lediga tjänster. Finner du inte någon tjänst som passar dig kan du istället skicka in en spontanansökan hr@sbbnorden.se

LEDIGA TJÄNSTER

SBB söker en Fastighetsförvaltare till Höganäs

Vi söker fastighetsförvaltare till ett spännande tillväxtbolag – är det du?

Är du en erfaren fastighetsförvaltare som tycker om att arbeta med stort eget ansvar? Vill du som vi bidra till ett hållbart samhälle både ur ett socialt och miljömässigt perspektiv? Till vårt team i Region Öresund söker vi nu en fastighetsförvaltare med ansvar för bostäder och samhällsfastigheter. Följ med oss på vår spännande resa!

Tjänsten

Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) fortsätter sin kraftiga expansion och söker nu en engagerad och affärsdriven fastighetsförvaltare till Höganäs. I rollen har du totalansvar för tilldelat bestånd. Till din hjälp har du bostadsuthyrare och fastighetstekniker. Du tillhör Region Öresund och rapporterar till regionchefen. Vi erbjuder dig en bred och självständig roll som du får stora möjligheter att forma.

Ansvarsområden

 • Budget- och resultatansvar
 • Förbättra driftnettot genom utveckling och värdeskapande åtgärder i beståndet
 • Underhållsplanering och affärsplan
 • Kravställning och projektledning av ombyggnationer och lokalanpassningar
 • Upphandling
 • Kontakt med hyresgäster

Du är även övergripande ansvarig för den tekniska förvaltningen och energifrågor. Här finns det stöd både i och utanför organisationen.

Kvalifikationer och erfarenheter

 • Relevant utbildning inom fastighetsförvaltning
 • Gedigen erfarenhet från bostadsförvaltning
 • Erfarenhet av budgetarbete och ekonomisk rapportering
 • Erfarenhet av projektledning
 • Övergripande förståelse för tekniken i fastigheterna

Personliga egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker nu dig som tycker om att leverera resultat och bidra till utveckling. Du är affärsmässig, serviceinriktad och tycker om att bygga relationer. Du är även en tydlig kravställare. SBB är ett entreprenöriellt bolag där varje medarbetare tar ansvar och bidrar med positiv energi och affärsmässighet.

Din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 29 september 2019. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sök tjänsten här

I denna rekrytering samarbetar vi med Newsec och har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jonathan Herrlin på telefon 073784 64 97. Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.

SBB söker en Fastighetstekniker till Höganäs

Vi söker en Fastighetstekniker Höganäs

Vi fortsätter att växa och vill nu utöka vår organisation med två erfarna fastighetstekniker. Du kommer i huvudsak att ansvara för drift och underhåll av bolagets fastigheter i Höganäs tillsammans i en grupp om en förvaltare, en uthyrare och två tekniker. Regionen består av ca 7 personer med huvudkontor i Malmö. Det är högt tempo, positiv anda och det händer mycket i regionen och i bolaget. Vi söker nu en driven och tekniskt kunnig person som trivs med att möta kunder och som vill fortsätta utveckla och optimera driften för våra fastigheter.

Vill du arbeta i en bred roll där du får stort eget ansvar för spännande fastigheter i Höganäs? Söker du möjlighet att utvecklas hos en långsiktig fastighetsägare? Då kanske detta är något för dig!

Tjänsten

I rollen som fastighetstekniker blir du ansiktet utåt för SBB och du jobbar i nära samarbete med hyresgästerna. Du ansvarar för löpande drift, skötsel underhåll och reparationer och för den löpande hyresgästkontakten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

 • Ansvara för den dagliga kontakten med och informationen till hyresgäster/kunder
 • Ansvara för byggnadens löpande drift, skötsel, underhåll, felanmälan och reparationer
 • Utföra löpande och planerade/oplanerade reparationer och underhåll
 • Leda och samordna reparationsarbeten
 • Biträder i övrigt förvaltaren enligt givna direktiv
 • Arbeta förebyggande med tillsyn, skötsel, optimering, energi och förbättringar av byggnad och fastighetstekniska system.

Din bakgrund och person

 • Fastighetsteknikerutbildning eller annan likvärdig utbildning eller motsvarande kompetens genom erfarenhet.
 • Vana från datoriserade styr- och övervakningssystem
 • Bred erfarenhet som fastighetstekniker
 • B-Körkort
 • Kunskap inom VVS är meriterande
 • Svenska och i både tal och skrift

Som person är du serviceinriktad, engagerad och självgående. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta med kollegor, kunder och leverantörer. Du värdesätter att få jobba långsiktigt i en platt organisation med ett öppet klimat och goda möjligheter till egen utveckling. Rollen är bred med stort eget ansvar och möjligheter att påverka. Du ingår i en region som gör mycket saker tillsammans och som har god teamkänsla. Som anställd hos SBB får du möjlighet att bygga långsiktiga relationer både med kunder och leverantörer då vi förvärvar men sällan avyttrar fastigheter. Med kunniga och engagerade medarbetare ser vi till att uppfylla hyresgästernas behov och önskemål.

Din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 15 oktober 2019 till hr@sbbnorden.se. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du frågor är du välkommen att kontakta regionchef Ola Svensson på telefon 0707-89 57 93. Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.

SBB söker en Fastighetsförvaltare till Oskarshamn

Vi fortsätter växa och söker fastighetsförvaltare till Oskarshamn – är det du?

Är du en erfaren fastighetsförvaltare som tycker om att arbeta med stort eget ansvar? Vill du som vi bidra till ett hållbart samhälle både ur ett socialt och miljömässigt perspektiv? Till vårt team i Oskarshamn söker vi nu ytterligare en fastighetsförvaltare med ansvar för kommersiella lokaler, bostäder samt samhällsfastigheter. Följ med oss på vår spännande resa!

Tjänsten
Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) fortsätter sin kraftiga expansion och söker nu en engagerad och affärsdriven fastighetsförvaltare till Oskarshamn. Förutom bostäder finns bla kontor, vårdboenden och två centrumgallerior i beståndet. I rollen har du totalansvar för tilldelat bestånd. Du tillhör Region Syd och vi erbjuder dig en bred och självständig roll som du får stora möjligheter att forma.

Ansvarsområden

 • Budget- och resultatansvar
 • Förbättra driftnettot genom utveckling och värdeskapande åtgärder i beståndet
 • Underhållsplanering och affärsplan
 • Arbeta aktivt med utveckling och värdedrivande åtgärder i ditt bestånd
 • Kravställare i ombyggnationer och lokalanpassningar
 • Hyresförhandlingar och avtalsskrivning för kommersiella fastigheter
 • Upphandling
 • Kontakt med hyresgäster

Du är även övergripande ansvarig för den tekniska förvaltningen och energifrågor och där har du till din hjälp två tekniska förvaltare. På kontoret finns det 23 kollegor som är uthyrare, fastighetsskötare, fastighetstekniker en förvaltare samt de två tekniska förvaltarna. SBB är den största fastighetsägaren näst efter kommunen.

Du ingår i regionledningen och rapporterar till regionchefen. Placeringen är på vårt kontor i Oskarshamn.

Vi erbjuder
Du kommer till ett nytt och växande bolag med ambitioner att skapa värde och nytta. Du får stort eget ansvar med frihet i rollen och du ges möjlighet att vara med och påverka arbetssätt tillsammans med erfarna kollegor. Vi är ett glatt gäng med öppen attityd!

Kvalifikationer och erfarenheter

 • Relevant utbildning inom fastighetsförvaltning
 • Minst tre års erfarenhet från liknande tjänst inom fastighetsförvaltning
 • Erfarenhet av budgetarbete och ekonomisk rapportering
 • Övergripande förståelse för tekniken i fastigheterna

Personliga egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker nu dig som tycker om att leverera resultat och bidra till utveckling. Du är affärsmässig, social och serviceinriktad med förmåga att sätta gränser och ställa krav. För att trivas hos oss bör du vara flexibel gällande förändringar och ha förmåga att arbeta självständigt. SBB är ett entreprenöriellt bolag där varje medarbetare tar ansvar och bidrar med positiv energi och affärsmässighet.

Din ansökan
Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 28 oktober 2019. Sök tjänsten här.

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. I denna rekrytering samarbetar vi med Proper People och har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Therese Malk på telefon 072-389 99 76 eller rekryteringskonsult Maria Mattsson på telefon 070-377 17 21. Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.

SBB söker en Fastighetstekniker till Västervik

Vi fortsätter växa och söker en fastighetstekniker till Västervik – är det du?

Vi fortsätter att växa och vill nu utöka vår organisation med en erfaren fastighetstekniker. Du kommer i huvudsak att ansvara för drift och underhåll av bolagets fastigheter i Västervik tillsammans i en grupp om totalt fyra personer inklusive en förvaltare. Regionen består av ca 40 personer med huvudkontor i Oskarshamn. Det är högt tempo, positiv anda och det händer mycket i regionen och i bolaget. Vi söker nu en driven och tekniskt kunnig person som trivs med att möta kunder och som vill fortsätta utveckla och optimera driften för våra fastigheter. 

Vill du arbeta i en bred roll där du får stort eget ansvar för spännande fastigheter i Västervik? Söker du möjlighet att utvecklas hos en långsiktig fastighetsägare? Då kanske detta är något för dig!

Tjänsten

I rollen som fastighetstekniker blir du ansiktet utåt för SBB Norden och du jobbar i nära samarbete med hyresgästerna. Du ansvarar för löpande drift, skötsel underhåll och reparationer och för den löpande hyresgästkontakten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

 • Ansvara för den dagliga kontakten med och informationen till hyresgäster/kunder
 • Ansvara för byggnadens löpande drift, skötsel, underhåll, felanmälan och reparationer
 • Utföra löpande och planerade/oplanerade reparationer och underhåll
 • Leda och samordna reparationsarbeten
 • Biträder i övrigt förvaltaren enligt givna direktiv
 • Arbeta förebyggande med tillsyn, skötsel, optimering, energi och förbättringar av byggnad och fastighetstekniska system.

Din bakgrund och person

 • Bred erfarenhet som fastighetstekniker
 • Fastighetsteknikerutbildning eller annan likvärdig utbildning eller motsvarande kompetens genom erfarenhet.
 • B-Körkort
 • Svenska och i både tal och skrift

Som person är du serviceinriktad, engagerad och självgående. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta med kollegor, kunder och leverantörer. Du värdesätter att få jobba långsiktigt i en platt organisation med ett öppet klimat och goda möjligheter till egen utveckling. Rollen är bred med stort eget ansvar och möjligheter att påverka. Du ingår i en region som gör mycket saker tillsammans och som har god teamkänsla. Som anställd hos SBB Norden får du möjlighet att bygga långsiktiga relationer både med kunder och leverantörer då vi förvärvar men sällan avyttrar fastigheter. Med kunniga och engagerade medarbetare ser vi till att uppfylla hyresgästernas behov och önskemål.

Din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 16 December 2019 till hr@sbbnorden.se. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du frågor är du välkommen att kontakta förvaltare Tomas Jarhult på telefon 070-2782045.  Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt

SBB söker en Teknisk förvaltare till Region Norr med placering Falun

Vi söker en teknisk förvaltare till Region Norr – är det du?

Är du en erfaren teknisk förvaltare som tycker om att arbeta med stort eget ansvar? Vill du som vi bidra till ett hållbart samhälle både ur ett socialt och miljömässigt perspektiv? Till Region Norr med placering i Falun söker vi nu en teknisk förvaltare som kommer att stödja hela regionen gällande tekniska frågor främst kring bostäder och samhällsfastigheter. Följ med oss på vår spännande resa!

Tjänsten

Du tillhör Region Norr som idag bistår av ett 20-tal kollegor inom förvaltning, uthyrning och fastighetsdrift- och skötsel och man rapporterar till regionchefen. Man ingår även i ett nationellt team av tekniska förvaltare som finns i övriga regioner. Vi erbjuder dig en bred och självständig roll som du får stora möjligheter att forma.

Ansvarsområden

 • Bistå förvaltare som sakkunnig för tekniska frågor inom bygg, installationer och mark.
 • Kontakt med hyresgäster, fastighetsägare, konsulter, entreprenörer och myndigheter, främst gällande tekniska frågor
 • Tillsammans med förvaltaren klarlägga och samordna erforderligt reparations- och underhållsbehov av fastigheterna. Upprätta underhållsplaner på kort och lång sikt.
 • Planera, upphandla och genomför hyresgästanpassningar, underhåll av byggnader och installationer, energieffektiviseringsprojekt mm
 • Uppföljning och analys av energiförbrukning. Föreslå och efter beslut genomföra energibesparande åtgärder samt upprätta löpande energisparprogram för respektive fastighet.
 • Tillse att försäkringskrav och myndighetskrav uppfylls
 • Följa den tekniska utvecklingen och driva implementering av ny teknik i fastigheterna, vara à jour med lagar och förordningar samt bevaka energi- och byggutvecklingsfrågor.

Regionen finns idag på orterna, Falun, Avesta, Borlänge, Ludvika, Säter, Orsa, Sundsvall, Söderhamn och norröver. Tjänsten innebär en del resande, de flesta dagsresor men ibland kan någon enstaka övernattning vara aktuell.


Kvalifikationer och erfarenheter

 • Relevant utbildning inom fastighetsförvaltning
 • Gedigen erfarenhet från teknisk förvaltning
 • Erfarenhet av projektledning och arbetsledning
 • Erfarenhet och kunskap i hyres- och entreprenadjuridik
 • Goda kunskaper inom officeprogrammen samt energioptimeringsprogram (gärna Momentum)
 • Vana av att administrera samt dokumentera
 • B-Körkort

Personliga egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker nu dig som tycker om att leverera resultat och bidra till utveckling. Du är jobbar strukturerat och organiserat och är serviceinriktad och tycker om att bygga relationer. Du är självgående och har förmågan att driva ditt eget arbete och vågar fatta beslut. SBB är ett entreprenöriellt bolag där varje medarbetare tar ansvar och bidrar med positiv energi och affärsmässighet.

Din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 18 november 2019. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sök tjänsten här.

I denna rekrytering samarbetar vi med Proper People och har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Therese Malk på telefon 072-389 99 76 eller rekryteringskonsult Maria Mattsson på telefon 070-377 17 21. Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.

SBB söker en Uthyrare/Administratör till Jönköping

Vill du arbeta på ett expansivt och framåtriktat fastighetsbolag?

Vi fortsätter att växa och vill nu utöka vår organisation med en erfaren Uthyrare/Administratör till Jönköping. Tillsammans med förvaltaren kommer du att ansvara för bostadsuthyrningen och administrationen. Det är högt tempo, positiv anda och det händer mycket i regionen och i bolaget. Vi söker nu en driven och kunnig person som trivs med att möta kunder och arbeta med administration. 

Tjänsten

I rollen som Uthyrare kommer du att arbeta med hela uthyrningsprocessen av våra objekt. Det blir din uppgift att uppfylla vår strävan att få rätt kund till rätt objekt och därmed nöjda hyresgäster. Du har tät kontakt med kunder och bostadssökanden genom telefon, e-post och besök, vilket ställer stora krav på servicekänsla och en säljande inställning. Tjänsten innefattar även kontraktshantering och avflyttningsbesiktningar. Du är ett av företagets ansikten utåt och en viktig ambassadör för vårt varumärke. I rollen som administratör hanterar du avtal, ekonomi samt kontakt med olika leverantörer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

 • Hantera bostads hyresavtal, p-platser, garage, förråd mm
 • Kontraktsskrivning och uppsägningar
 • Hantera intresseanmälan/bostadskön
 • Utföra besiktningar, för- och avflyttningsbesiktning
 • Sköta hyresgästkommunikation och information
 • Hålla löpande kontakt med fastighetsskötare
 • Vara delaktig i budgetarbete
 • Involverad i pågående och kommande successions renoveringar

Din bakgrund och person

 • Minst tre års erfarenhet som hyresadministratör på ett förvaltande bolag
 • Van att arbeta i olika fastighetssystem
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • Besitter grundläggande kunskaper inom hyresjuridik

Du är en person som är lösningsorienterad, engagerad och självgående, du gillar struktur och är noggrann och är van att planera ditt arbete och din tid på ett effektivt sätt.  Vi tror att du har god förståelse för juridiska processer samt mycket goda kunskaper i hyreslagen. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid att du har en prestigelös inställning och kan hugga i där det behövs. Som person är du ambitiös, drivande och tydlig i din kommunikation. I rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. SBB är ett entreprenöriellt bolag där vi tillsammans tar ansvar och bidrar med positiv energi och affärsmässighet.

Din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 3 november 2019 till hr@sbbnorden.se. Vid frågor ang. tjänsten vänligen kontakta: Ji-Sun Lundbom, HR-chef på 070-251 56 71. Vi ser fram emot din ansökan. Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt

Personuppgiftsbehandling och samtycke

SBB kommer att behandla de personuppgifter som du tillhandahåller när du skickar in din ansökan, såsom namn, kontaktuppgifter och andra personuppgifter som återfinns i din ansökan.

Ändamålet med behandlingen av dina uppgifter är att gå igenom din ansökan om anställning hos SBB, både för tjänsten som du söker och för andra lediga tjänster hos oss inklusive andra bolag inom samma koncern.

Därmed kommer dina personuppgifter att delas med andra bolag inom koncernen. Dina personuppgifter kommer att behållas under en period om två (2) år efter att den tjänst som du sökt tillsatts. Genom att skicka in din ansökan, samtycker du till den behandling av personuppgifter som beskrivs ovan.

Om du inte samtycker och därmed inte lämnar de personuppgifter som efterfrågas kommer vi inte att kunna behandla din ansökan. Du kan kontakta oss när som helst för att återkalla ditt samtycke.

Du kan även kontakta oss för att begära rättelse eller för att få tillgång till de personuppgifter som vi behandlar om dig. Vår fullständiga personuppgiftspolicy hittar du här och om du har frågor kan du kontakta oss på hr@sbbnorden.se