Information gällande Coronaviruset

Ιnformation about coronavirus

Jobba hos oss

Vill du bli en av oss? Då har du hittat rätt!

På SBB arbetar vi som ett team. Vi har kul på jobbet, tycker det är viktigt att hjälpas åt och att stämningen är öppen och vänlig. Det innebär också att vi vill ta hand om dig som medarbetare. Vi är nämligen övertygade om att trivsel, hälsa och säkerhet är viktigt för hur det går för företaget. När du som medarbetare trivs på arbetet kan vi skapa stora resultat – tillsammans.

Här kan du söka våra lediga tjänster. Finner du inte någon tjänst som passar dig kan du istället skicka in en spontanansökan [email protected]

LEDIGA TJÄNSTER

SBB söker två Tekniska Förvaltare till Region Öst

Är du en erfaren teknisk förvaltare som tycker om att arbeta med stort eget ansvar? Vill du som vi bidra till ett hållbart samhälle både ur ett socialt och miljömässigt perspektiv? Till Region Öst med placering i Nyköping alternativt Södertälje söker vi nu två tekniska förvaltare med intresse för teknik och energi. Följ med oss på vår spännande resa!

Tjänsten
Tjänsten innebär att stödja förvaltarna med tekniska frågor, projekt inom energi och ventilation, myndighetsbesiktningar, ventilationsfrågor och energibesparande åtgärder.

Region Öst består av ett 20-tal medarbetare inom förvaltning, uthyrning, drift och skötsel. Som teknisk förvaltare kommer du att stödja hela regionen gällande tekniska frågor främst kring bostäder och samhällsfastigheter och du ingår i ett nationellt team av tekniska förvaltare. Du rapporterar till regionchefen och vi erbjuder dig en bred och självständig roll som du får stora möjligheter att forma.

Ansvarsområden

 • Bistå förvaltare som sakkunnig för tekniska frågor inom bygg, installationer och mark.
 • Kontakt med hyresgäster, fastighetsägare, konsulter, entreprenörer och myndigheter, främst gällande tekniska frågor.
 • Tillsammans med förvaltaren klarlägga och samordna erforderligt reparations- och underhållsbehov av fastigheterna. Upprätta underhållsplaner på kort och lång sikt.
 • Bistå förvaltaren vid hyresgästanpassningar, underhåll av byggnader och installationer, energieffektiviseringsprojekt mm.
 • Uppföljning och analys av energiförbrukning. Föreslå och efter beslut genomföra energibesparande åtgärder samt upprätta löpande energisparprogram för respektive fastighet.
 • Tillse att försäkringskrav och myndighetskrav uppfylls.
 • Följa den tekniska utvecklingen och driva implementering av ny teknik i fastigheterna, vara à jour med lagar och förordningar samt bevaka energi- och byggutvecklingsfrågor.

Regionens fastigheter finns idag till största del på orterna, Motala, Nyköping, Västerås, Enköping, Södertälje, Stockholm och Tierp. Tjänsten innebär en del resande, de flesta dagsresor men någon enstaka övernattning kan bli aktuell.

Kvalifikationer och erfarenheter

 • Relevant utbildning inom fastighetsförvaltning
 • Gedigen erfarenhet från teknisk förvaltning
 • Erfarenhet av projekt- och arbetsledning
 • Erfarenhet och kunskap i hyres- och entreprenadjuridik
 • Goda kunskaper inom Officeprogrammen samt energioptimeringsprogram (gärna Momentum)
 • Vana av att administrera och dokumentera i systemen
 • B-körkort

Personliga egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker nu dig som tycker om att leverera resultat och bidra till utveckling. Du är jobbar strukturerat och organiserat och är serviceinriktad och tycker om att bygga relationer. Du är självgående och har förmågan att driva ditt eget arbete och vågar fatta beslut. SBB är ett entreprenöriellt bolag där varje medarbetare tar ansvar och bidrar med positiv energi och affärsmässighet.

Din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 15 januari 2020. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sök tjänsten här.

I denna rekrytering samarbetar vi med Proper People och har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Therese Malk på telefon 072-389 99 76 eller rekryteringskonsult Maria Mattsson på telefon 070-377 17 21. Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.

SBB söker en Fastighetstekniker till Växjö

Vi fortsätter att växa och vill nu utöka vår organisation med en erfaren fastighetstekniker. Du kommer i huvudsak att ansvara för drift och underhåll av bolagets fastigheter i Växjö tillsammans i en grupp om totalt sex personer inklusive en förvaltare. Regionen består av ca 60 personer med huvudkontor i Oskarshamn. Det är högt tempo, positiv anda och det händer mycket i regionen och i bolaget. Vi söker nu en driven och tekniskt kunnig person som trivs med att möta kunder och som vill fortsätta utveckla och optimera driften för våra fastigheter.
Vill du arbeta i en bred roll där du får stort eget ansvar för spännande fastigheter i Växjö? Söker du möjlighet att utvecklas hos en långsiktig fastighetsägare? Då kanske detta är något för dig!

Tjänsten

I rollen som fastighetstekniker blir du ansiktet utåt för SBB Norden och du jobbar i nära samarbete med hyresgästerna. Du ansvarar för löpande drift, skötsel underhåll och reparationer och för den löpande hyresgästkontakten.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

 • Ansvara för den dagliga kontakten med och informationen till hyresgäster/kunder
 • Ansvara för byggnadens löpande drift, skötsel, underhåll, felanmälan och reparationer
 • Utföra löpande och planerade/oplanerade reparationer och underhåll
 • Leda och samordna reparationsarbeten
 • Biträder i övrigt förvaltaren enligt givna direktiv
 • Arbeta förebyggande med tillsyn, skötsel, optimering, energi och förbättringar av byggnad och fastighetstekniska system.

Din bakgrund och person

 • Bred erfarenhet som fastighetstekniker
 • Fastighetsteknikerutbildning eller annan likvärdig utbildning eller motsvarande kompetens genom erfarenhet.
 • B-Körkort
 • Svenska och i både tal och skrift

Som person är du serviceinriktad, engagerad och självgående. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta med kollegor, kunder och leverantörer. Du värdesätter att få jobba långsiktigt i en platt organisation med ett öppet klimat och goda möjligheter till egen utveckling. Rollen är bred med stort eget ansvar och möjligheter att påverka. Du ingår i en region som gör mycket saker tillsammans och som har god teamkänsla. Som anställd hos SBB Norden får du möjlighet att bygga långsiktiga relationer både med kunder och leverantörer då vi förvärvar men sällan avyttrar fastigheter. Med kunniga och engagerade medarbetare ser vi till att uppfylla hyresgästernas behov och önskemål.

Din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 15 Januari 2020 till [email protected]. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du frågor är du välkommen att kontakta förvaltare Jonas Hallström på telefon 070-3690881. Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.

Personuppgiftsbehandling och samtycke

SBB kommer att behandla de personuppgifter som du tillhandahåller när du skickar in din ansökan, såsom namn, kontaktuppgifter och andra personuppgifter som återfinns i din ansökan.

Ändamålet med behandlingen av dina uppgifter är att gå igenom din ansökan om anställning hos SBB, både för tjänsten som du söker och för andra lediga tjänster hos oss inklusive andra bolag inom samma koncern.

Därmed kommer dina personuppgifter att delas med andra bolag inom koncernen. Dina personuppgifter kommer att behållas under en period om två (2) år efter att den tjänst som du sökt tillsatts. Genom att skicka in din ansökan, samtycker du till den behandling av personuppgifter som beskrivs ovan.

Om du inte samtycker och därmed inte lämnar de personuppgifter som efterfrågas kommer vi inte att kunna behandla din ansökan. Du kan kontakta oss när som helst för att återkalla ditt samtycke.

Du kan även kontakta oss för att begära rättelse eller för att få tillgång till de personuppgifter som vi behandlar om dig. Vår fullständiga personuppgiftspolicy hittar du här och om du har frågor kan du kontakta oss på [email protected]